4 voordelen van een koude douche

Inleiding


Bijna iedereen heeft wel een douche thuis en douchet daar warm mee. Niemand maak gebruik van de akelige blauwe kant van de warmte knop. In deze blog neem ik jullie mee in de voordelen van een koude douche en waarom jij vandaag ermee aan de slag moet gaan.

Waarom?

Een koude douche is om verschillende redenen goed voor je. Ik zal er nu een paar opnoemen.
– extra zakcentje over
– betere bloedsomloop
– betere weerstand
– afvallen
– betere huid

Betere bloedsomloop

Veel mensen weten niet dat een koude douche zorgt voor een veel betere bloedsomloop. Als je een koude douche neemt zorgt dat voor vasodilatatie en vasoconstrictie en dit zorgt er weer voor dat de bloedvaten vernauwen en weer verbreden hierdoor kan het bloed beter doorstromen van je hart naar de andere organen. als dit goed doorstroomd kan dit helpen tegen een aderverkalking en een hoge bloeddruk.

Betere weerstand

Als je het kraantje op de koude stand draait en daadwerkelijk een koude douche neemt krijgt je lichaam van al dat koude water een schok deze schok zorgt ervoor dat je immuunsysteem een boost krijgt en dar stimuleert de aanmaak van witte bloedcellen.

Afvallen

Door het ijskoude water dat op je lichaam neerplenst wordt er bruin vet aangemaakt. Hoe meer bruin vet des te meer kilootjes ervan af gaan>

Betere huid

Er zijn een paar oorzaken waarom je een betere huid krijgt van een douche met ijskoude temperatuur. Door al het koude water trekken al je spieren en bloedvaten samen dit resulteert in een strakkere huid en dus gladde betere huid. Ook zorgt koud water ervoor dat je huid minder snel uitdroogt.

Wim Hof methode (TIP!)
De Wim hof methode kan erbij helpen als het gaat om het nemen van een koude verfrissende douche. Zeker het kijken waard dus!

meer blogs lezen klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *