Trainen met een weerstandsband. Zo doe je dat!

oefeningen met een weerstands elastiek

Inleiding – weerstandsband

Misschien heb je er ooit al wel eens van gehoord of misschien wel al een keer mee getraind. Wil jij nou weten wat een weerstandsband nou eigenlijk inhoud? Of wil je juist oefeningen weten die je ermee kunt doen? Dan ben je nu bij het juiste adres!

Wat is een weerstandsband?

Een weerstandsband is perfect om thuis je dagelijkse work-out mee te upgraden. Het handige van een weerstandsband is dat het heel compact is en dat je het dus ook bijvoorbeeld mee op reis kan nemen. Maar goed nu het echte werk. Wat doet een weerstandsband nou eigenlijk? Zoals je misschien al wel in de naam kan lezen geeft het weerstand tegen je spieren als je een bepaalde oefening doet. Door deze weerstand worden je spieren sterker en zal je sneller spiergroei zien en dus ook sterker worden. Je hebt weerstandsbanden in verschillende sterkte en grootte. Met een kleinere band zul je dus meer weerstand hebben dan met een grotere band.

weerstandsband

wat te doen met een weerstandsband

Zo! Nu we weten wat een weerstandsband is kunnen we verder gaan met het gebruiken ervan. Ik zal Hieronder een filmpje plaatsen waarin 15 oefeningen te zien zijn die je allemaal kunt doen met een zogenaamde “resistance band”.

Video van optima vita

Als je goed hebt geluisterd en gekeken naar het filmpje dan weet ik zeker dat je al aardig op weg bent als het gaat om het trainen met de weerstandsbanden.

Wil je nou nog meer blogs lezen? Klik dan hier voor meer blogs. Wil je nog iets weten met betrekking tot jou sport? Laat dan even wat je wilt weten achter in de comments en dan schrijf ik er een blog over!


Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Fitness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *