Harder en sneller slaan – kickboksen

kickboksen

inleiding

We kennen allemaal wel de sport kickboksen. Maar heb je wel eens naar een wedstrijd gekeken van bijvoorbeeld Rico verhoeven. Hoe kan hij zo snel slaan vraag je je dan af. In deze blog vertel ik je er meer over.

kickboksen

krachtiger slaan en trappen kickboksen

Om te beginnen bij het hele proces is het vooral handig als je de goede technieken beheerst om goed te kunnen kickboksen. Leer dus eerst hoe je moet slaan en welke houding je hiervoor moet aannemen. Maar goed hoe kun je nu echt harder slaan?

Ademhaling
Bij kickboksen helpt het heel erg als je je ademhaling goed onder controle hebt zodat je je adem die je nog over hebt goed gebruikt om een harde stoot uit te delen. Probeer in te ademen vlak voor dat je gaat slaan en tijdens de slag adem dan weer uit. Dit vergt misschien heel wat concentratie en tijd maar ik weet zeker dat je het na een tijdje onder controle hebt.

Krachttraining
Als je je spieren goed traint en vooral de spiergroepen die je nodig hebt bij het kickboksen dan ga je merken dat je na een paar weken goed de spiergroepen trainen al een stuk krachtiger kunt slaan. Nu begrijp ik dat je niet altijd tijd hebt om dit te trainen. Maar wil jij nou weten hoe je een trainingsschema maakt klik dan HIER.

conditie/cardio
Als je aan de sport kickboksen doet is het een van de belangrijkste dingen dat je een goede conditie hebt. Maar hoe doe je dat nou? Bijvoorbeeld door middel van een cardio training. Je kunt bijvoorbeeld gaan hardlopen of fietsen maar de beste cardio oefeningen voor kickboksers zijn zwemmen en touwtje springen. Nou begrijp ik ook dat niet iedereen een zwembad in de tuin heeft maar touwtje springen kan iedereen doen!

Uit je lijf
En tot slot haal alle kracht uit je lijf voor de meest harde slag die je in je hebt. Verdeel dit wel goed over de wedstrijd zodat je niet na een ronde er al uit ligt omdat je geen kracht meer hebt.

Zo! Als je de stappen goed volg zou je nu al een stuk harder moeten kunnen slaan. Meer blogs lezen klik hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *