Oefeningen met de kettlebell

oefeningen met de Kettlebell

Inleiding – kettlebell

De kettlebell. In deze blog neem ik met je door wat goede oefeningen zijn, die je kunt doen met de kettlebell. Heb je nog geen kettlebells thuis? Kijk dan in de banner hieronder en bestel vandaag nog! (De gewichten staan in volgorde van klein naar groot). Vaak is het handig om 2 Kettlebells in bezit te hebben.

Kettlebell Oefeningen

Zo! Als je de gewichten eenmaal in huis hebt of dat al had kunnen we nu verder met de oefeningen die je ermee kunt doen.

Squats

Om deze oefening te doen ga je in de houding staan zoals je doet bij een normale squat alleen dan nu met de kettlebell in de hand. Je houdt je kettlebell op hoogte van je borst met je ellebogen tegen je lichaam aan. Nu zak je door je benen en ga je weer omhoog.

Swing


Ga recht vooruit staan met een klein poortje tussen je benen. Nu pak je de kettlebell en swing je hem als het ware tussen je benen door en weer omhoog. Zorg ervoor dat je tijdens het uitvoeren van deze oefening je rug recht houdt.

Walking lunges

Bij de walking lunges is het handig als je 2 kettlebells gebruikt je kunt dit ook met 1 doen maar dan moet je de hele tijd afwisselen daarom kun je er maar beter 2 van hebben. Wat je gaat doen is als volgt. Je pakt in allebei de handen een kettlebelll en zet dan een stap vooruit met je rechtervoet je linkervoet blijft op dezelfde plek staan. Nu ga je door je knieen zakken. Nu ga je weer omhoog en doe je hetzelfde maar dan met je linkervoet voorop.

Deadlift

Wat we nu gaan doen is als volgt. Je gaat staan en legt je kettlebell eigenlijk precies onder je. Nu zak je een klein beetje door je knieen en pak je hem weer op en ga je weer rechtop staan. Let goed op je vorm tijdens het doen van deze oefening. Nu herhaal je dit zo vaak mogelijk of je houd je aan setjes van bijvoorbeeld 5x

kettlebell
kettlebell tunturi bij aktiesport

Zo! als het goed is ben je nu al een heel stuk opweg en kan je nu al veel oefeningen doen! Het leuke van trainen met een kettlebell is dat het heel makkelijk is mee te nemen en je de oefeningen dus overal kunt doen!

Meer van dit

Nog meer van dit soort informatie nodig? Everything4sports.com staat er vol mee.

Wil je iets weten met betrekking tot jouw sport? Laat het even weten in de comments en dan maak ik er een blog over!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Fitness

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *