Hoe doe je een jump shot? basketball

jump shot

Inleiding jump shot

Als je naar een NBA basketbal wedstrijd kijkt zul je al gauw zien dat veel spelers kunnen scoren met een jump shot. Maar hoe voer je nou eigenlijk een correcte jump shot uit? In deze blog vertel ik je er meer over. Veel leesplezier!

jump shot

De basis

Een correcte worp bij basketbal is eigenlijk een vrij secure aangelegenheid. Je staat eigenlijk op de voorkant van je voeten, zorgt dat de knieën licht gebogen zijn en je gebruikt één hand om de bal te gooien (weg te duwen) en de andere hand om te sturen.

Uitleg jump shot

Bij een jump shot gaat het niet veel anders. Het verschil is dat je een en ander uitvoert, terwijl je springt.

Neem een basketbal in de handen en hou deze boven je hoofd in gooi positie alsof je klaar staat om te gooien. Zak dan een klein beetje door je knieën en spring dan de lucht in.

Gooi de bal terwijl je nog in de lucht bent, want als je dit niet doet wordt het in de basketbal wereld beschouwt als lopen.

Zorg dus dat je de bal op tijd gooit.

Tips voor tijdens het oefenen

Als je nog niet vaak hebt geoefend is het verstandig om dit zo vaak mogelijk te doen. Als je het snel onder de knie wilt krijgen zou ik je aanraden om dagelijks te oefenen. Ook is het handig om in het begin in je eentje te oefenen, zodat je gewend kan raken met de techniek van de worp.
Herhalen is de kunst! Zo komt de beweging in je spiergeheugen en zal het later als vanzelf gaan.

Naarmate je dit goed genoeg kunt kan je natuurlijk wel met meerdere mensen gaan oefenen. Probeer het ook tijdens partijtjes te oefenen!

Meer van dit

Nog meer van dit soort informatie nodig? Everything4sports.com staat er vol mee.

Wil je iets weten met betrekking tot jouw sport? Laat het even weten in de comments en dan maak ik er een blog over!