Hoe doe je een correcte push-up

correcte push up

Inleiding

Veel mensen kennen hem wel: de push-up. Het fijne van deze opdracht is dat je er helemaal niks voor nodig hebt. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk en waarom? In deze blog leg ik het aan je uit. Veel leesplezier!

push-up

De push-up

Houding
Het eerste wat we moeten doen is in de correcte houding gaan. Ga in de houding staan zoals in het plaatje hierboven alleen dan met gestrekte armen. Zak dan weer naar beneden en “push” je dan als het ware weer omhoog. Het is heel belangrijk dat je je rug goed recht houd!

Wat train je hier mee?
De push-up is een geweldige oefening als je veel spiergroepen in een keer wilt trainen. De spiergroepen die je hier mee traint zijn:
– borst
– triceps
– voorkant schouders
– buikspieren

Hoeveel?
Het is logisch dat als je net begonnen bent dat je dan niet gelijk resultaat zult zien. Daarom is het goed als je een schema maakt om te trainen zodat het duidelijk is hoe veel en wanneer je push-ups moet doen. Klik hier om te leren hoe je een sportschema maakt! Ik raad je aan om in setjes te werken. Bijvoorbeeld 4 setjes van 25 push-ups. Dit maakt het makkelijker als je net begint want als je nog een beginner bent is het heel moeilijk om in een keer redelijk veel push-ups te doen.

Zo! Jij weet nu hoe je een perfecte push-up moet doen. Wil je nou meer van dit soort vette blogs lezen? Klik dan hier! . Veel plezier met het oefenenen. Wil jij iets graag weten over een bepaald soort onderwerp? laat dan zeker een reactie achter met wat jij in de volgende blog wil zien!