4 fitness oefeningen voor thuis

thuis sporten

Fitness inleiding

Nu de gyms dicht zijn vanwege corona is het een stuk lastiger om te sporten. Wil jij weten hoe je toch niet die extra corona kilo’s aankomt?

Lees dan snel verder voor 10 fitness oefeningen die je thuis kan doen(met video uitleg). Vergeet niet om voor de oefeningen de spieren goed op te warmen. Hoe je dat kunt doen lees je hier.

1. Push ups

Iedereen kent ze wel; push ups. Ze kunnen heel effectief zijn als je ze goed uitvoert en nu hoor ik je denken, “hoe voer je ze goed uit?” Ik ga het je uitleggen.

Eerst dit. Wat is een push up en waarom is het zo goed voor je? Een push up is een hele goede oefening voor je lichaam en spieren. Dit komt omdat je heel veel spieren tegelijk gebruikt. Een paar daarvan zijn je armen borst en core.

Nog een handig voordeel van deze opdracht is dat je het overal kan doen. Dus ook thuis

2. Crunches

Push ups zijn niet de enige effectieve fitness oefeningen, die je thuis kan doen. Er zijn er namelijk nog veel meer. Crunches bijvoorbeeld.

Wat is een crunch en wat train je ermee? Met de crunch oefening train je voornamelijk je buikspieren.
De rechte buikspier (rectus abdominis), buitenste schuine buikspier (obliquus externus abdominis) en de binnenste schuine buikspier (obliquus internus abdominis).


En nu verder. Hoe doe je een crunch?

3. Shoulder press

Nu we weten hoe je push ups en crunches moet doen kunnen we verder met de Shoulder Press exercise. Wat train je met de shoulder Press?

Met de shoulder Press train je, zoals het word al doet vermoeden, de schouder. Maar je traint niet een spier in de schouder je traint de gehele schouder. Het enige mogelijke nadeel is dat je wel dumbells nodig hebt voor deze oefening.

4. Squats

In deze blog hebben we het vooral al gehad over het trainen van het bovenlichaam, maar je moet natuurlijk ook wel een been oefening ertussen doen. De squat! Wat train je er mee?

Met de squat train je voornamelijk je beenspieren zoals je hamstring, bilspieren, quadriceps, kuiten en je buikspieren. Al met al de perfecte oefening dus.

Photo by Jonathan Borba on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *