4 basketball warming-up drills

warming-up

inleiding

Als je wilt gaan basketballen is het belangrijk dat je een goede warming-up doet. Net als bij alle andere sporten eigenlijk. Dit voorkomt ook blessures zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel.

Maar wat is de leukste manier om op te warmen? In deze blog lees je er meer over.

warming-up

1. drill 1: 2-1-0

Met deze warming-up dribbling drill oefen je vooral je techniek met de bal. Wat je doet is de bal onder je benen en tussen je benen door te dribbelen. Bekijk het filmpje hieronder voor de exacte uitleg.

2. drill 2: Partner pass and pivot

Bij deze warming-up oefen je vooral je pass techniek. Dit kan je goed gebruiken in een wedstrijd of in de training tijdens een partijvorm. Benodigdheden: basketbal en 2 personen. Kijk hieronder het filmpje voor de video uitleg

3. drill 3: dribbel tag

Bij deze oefening train je vooral je dribbel techniek doormiddel van een leuke spelvorm. Je doet dit in een vak en iedereen heeft een bal en gaat dribbelen in het vak. Hoe het precies moet zie je in het filmpje hieronder.

4 drill 4: zig zag met lichte druk.

Bij deze oefening leer je goed te dribbelen als je tegenstanders op je af komen. Als je dit vaak oefent zul je een stuk beter tegen de druk van tegenstanders die op je afkomen. Hoe het precies moet kun je zien op het filmpje hieronder.