Trainen met een ab roller. Zo doe je dat!

oefenen met een ab roller

Inleiding – ab roller

Misschien heb je ooit wel eens van een ab roller gehoord of misschien heb je geen idee wat het is. Hoe dan ook in deze blog kom je er meer over te weten! In deze blog vertel ik je wat je met een ab roller “exercise wheel” traint. Daarnaast ook bepaalde oefeningen, die je er mee kunt doen en hoe je die iets lastiger maakt. Veel leesplezier!

ab roller
De Tunturi ab roller, inclusief matje

Ab roller bij runningdirect.nl

Wil jij nou aan de slag met een ab roller? Bij runningdirect kan je er eentje voordelig bestellen voor maar € 14,95! Klik dan op de link of druk gemakkelijk op de banner hieronder.

Wat train je met een “exercise wheel”?

De ab roller is eigenlijk perfect als je veel spiergroepen tegelijk wil trainen. De spieren die je hier eigenlijk mee traint zijn: je buikspieren, de heupbuigspieren, de onderrugspieren, de bovenrugspieren, schouders armen en zelfs je bovenbenen! Je traint dit allemaal tegelijk wanneer je hiermee traint, want je spieren zullen tijdens deze oefening moeten leren samenwerken om het goed uit te voeren!

Oefeningen die je ermee kunt doen

Zo! Dan zijn we nu eindelijk aangekomen bij de oefeningen. Het is eigenlijk een hele simpele opdracht om uit te voeren, maar er zijn veel variaties in hoe je het ook daadwerkelijk uitvoert. Wat je gaat doen is het volgende: je gaat op je knieën op de grond zitten met de ab roller voor je. Nu ga je rustig vooruit rollen om te kijken hoever je kunt gaan (voor de beginners fase want je wilt natuurlijk niet gelijk te hard van stapel lopen). Naarmate je dit vaker doet zul je uiteraard merken dat het veel makkelijker gaat en je ook al steeds verder komt. Het kan misschien na een tijdje rollen een klein beetje pijn doen aan je knieën. Daar hebben ze bij running direct aan gedacht en zit er nu een gratis matje bij!

Moeilijker maken?

Heb je het normale rollen al redelijk onder de knie en ben je toe aan wat vernieuwing aan je work-out? Dan kan je het natuurlijk altijd moeilijker maken. Hoe? Dat ga ik je nu vertellen. Je kunt bijvoorbeeld langzamer gaan rollen je zult gelijk zien dat als je dit doet dat je gelijk voelt dat het een stuk zwaarder is! Wat meestal ook pittiger is is schuin rollen!

Dit was het dan alweer voor deze blog! Meer lezen? klik dan hier!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Fitness