4 voordelen van een massage gun

inleiding massage gun

Als je actief sport dan heb je waarschijnlijk vaak spierpijn. Met een massage gun kun je makkelijk de plekken waar je spierpijn hebt masseren. Bij hardloopshop kun je er gemakkelijk een bestellen.

massage gun

slaapritme

Slaap is heel belangrijk. Tijdens de slaap hestelt het lichaam. Je zal het misschien niet verwachten maar het regelmatig gebruik van een massage “pistool helpt voor een betere nachtrust. Dit komt omdat het je spieren een soort van los laat trillen, waardoor je lichaam beter kan doorbloeden. En bovendien helpt het ook uiteraard je spieren te ontspannen, waardoor je relaxt kan gaan slapen.

gericht masseren

Het handige van een massage gun is dat je gericht op de plekken waar je pijn hebt aan de slag kunt gaan. Persoonlijk vind ik dit een betere optie ten opzichte van een foam roller als kijkt naar het verlichten van pijn of spierpijn. Als je iets zoekt voor een warming up dan kan je wel beter kijken voor een foam roller.

beter herstel

Na een lange intensieve training is het handig om even een kwartiertje te gaan masseren met een massage gun. Hiermee voorkom je dat de spieren vast gaan zitten en je spieren zullen ook minder verzuren.

pijn verminderen

Als je regelmatig masseert dan zul je merken dat je minder pijn/ blessures zal krijgen. Dit komt omdat je je spieren lekker los maakt en eventueel uit de “knoop” haalt. Dit is ook een van de vele redenen waarom het zogenaamde massage pistool zo populair en gewild is.

Meer blogs lezen? Klik hier!