4 tips om snel je conditie op te krikken

conditie

1. hardlopen

We weten allemaal dat als je hardloopt dat je dan conditie opbouwt, maar hoe kun je dit nou het snelst doen? Ik ga het je uitleggen. Met hardlopen je conditie opbouwen kan je doen door consistent te lopen.

TIP maak een loopschema aan!

Ga bijvoorbeeld op maandag, woensdag en vrijdag hardlopen. Komt dit niet uit dan kies je gewoon een paar andere dagen uit. Het gaat erom dat je consistent loopt. Houd er wel rekening mee dat hoe vaker je loopt hoe sneller je conditie weer op peil is.

2. work out

Door te hardlopen kan je conditie opbouwen maar dit kan ook doormiddel van work-outs. Met een goede work-out bouw je een ander soort conditie op dan als je gaat hardlopen. Ik zal hieronder een lijstje neerzetten van een paar oefeningen die je kunt doen om je conditie op te krikken.
schaatssprong
rugrollen
– sprongburpee 180 graden
– kikkersprong met weerstandsband

Uiteraard zal je niet na 1x dit te doen een topconditie hebben. Herhaal deze oefeningen en dan kom je er wel.

3. eet gezond

Je zult je verbazen hoe erg gezond eten helpt. Gezond eten zorgt er ook voor dat je veel vitaminen, eiwitten en koolhydraten binnenkrijgt en dat is nou precies wat je nodig hebt om lekker te sporten en je conditie op te krikken.

4. maak schema’s

Ik zei het al eerder; het is heel belangrijk om een loopschema te maken, maar niet alleen dat is belangrijk. Je kunt het beste meerdere soorten schema’s maken. Deel deze goed in, want dat gaat je beter helpen met het opbouwen van een goede conditie.

Ik zal nu een rijtje neerzetten van de schema’s die belangrijk zijn om te maken.
– hardloopschema
– trainschema
– eetschema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *