4 tips om hoger te kunnen springen – Basketbal

springen

inleiding

Als het gaat om het spelen van basketbal is het best handig om hoog en in ieder geval goed te kunnen springen. In deze blog geef ik je 4 handige tips die er voor zorgen dat jij voortaan hoger kan springen. Voor alle spullen die je eventueel nodig hebt raad ik je aan om een kijkje te nemen bij hardloopshop.nl.

springen

touwtje springen

Touwtje springen. Je zult het vast niet verwachten maar als je vaak touwtje springt dan zul je merken dat je na een tijdje al veel hoger kunt springen. Dit komt doordat je je benen goed traint met deze oefening. Probeer dit iedere dag 10 tot 20 minuten te doen. En bovendien is het een hele intensieve oefening. Al met al een hele goede oefening voor sporters/atleten dus.

squads

Het doen van squads is een hele goede oefening voor het trainen van de beenspieren. Zorg dat je tijdens het doen van squads een mooie rechte rug hebt en blijf recht vooruit kijken. Ik raad je aan om te beginnen met 3 setjes van 10 squads en eventueel tussen iedere set een minuutje pauze. Heb je dit nou al onder controle en doe je dit regelmatig? Dan kun je je squads upgraden door gewichten te gebruiken ik raad aan om gewichten van tussen de 2 en 5 kilo te gebruiken om te beginnen. Als je net ermee begint doe dan 3 setjes van 5 squads en neem eventueel tussen iedere set een minuut pauze. Als je dit vaak doet zul je merken dat je hoger kan springen!

kuiten trainen

Als je gewend ben met het trainen van de benen is het nu tijd om kennis te maken met het volgende deel. Kuiten trainen. Er zijn heel veel verschillende manieren om dit te doen maar er is er toch een klassieker die er echt boven uit steekt. Ik zal nu uitleggen hoe die moet. ga staan met je voeten op heup breedte en ga dan langzaam op je tenen staan en laat het weer langzaam zakken. Doe dit zo vaak mogelijk. Weet je nou niet wanneer je dit moet doen of heb je geen tijd? Tijdens het tandenpoetsen is een perfect moment om snel een setje kuiten trainen te doen!

Armen&oefenen

Als je al deze bovenstaande oefeningen vaak doet zul je merken dat het al een stuk beter gaat met het springen. Ik zal je als kers op de taart nog twee goede tips meegeven om het af te maken. Tijdens het springen probeer dan je armen mee te zwaaien met de sprong. En als laatste tip eigenlijk wel een van de belangrijkste oefen heel vaak zo vaak als je kunt is het beste. Want je weet wat ze zeggen oefening baart kunst.

Wil je meer van dit soort blogs lezen klik dan hier!