4 tips bij het kopen van voetbalschoenen

voetbalschoenen

1. maat van de voetbalschoenen

Bij het kopen van voetbalschoenen is het heel belangrijk dat je de goede maat koopt. Bij voetbal is het het beste dat je tenen zo ver mogelijk bij de punt zitten. Waarom? Als je tenen zo ver mogelijk naar voren zijn hebben je voeten de beste mogelijkheid voor optimale balcontrole. Je moet ook erop letten of een schoen groot valt of juist klein en breed of smal.

2. ondergrond

Bij voetbalschoenen is het cruciaal om schoenen voor de juiste ondergrond te kopen. Waarom? Omdat je bijvoorbeeld niet in de zaal aan kan komen met voetbalschoenen met noppen en vice versa.

Je kan dit goed checken door te kijken naar de zool. ik zal op een rijtje zetten welke schoenen je nodig hebt voor welke ondergrond.

  • kunstgras=turfschoenen
  • natuurgas= normale voetbalschoenen
  • zachte ondergrond= voetbalschoenen met stalen nop
  • binnen= zaalvoetbalschoenen

3. prijsklasse

Je moet ook letten op de prijsklasse, want niet iedereen zijn portemonnee is blij met voetbalschoenen van 300 euro. Met voetbalschoenen heb je heel veel keuze uit allerlei soorten. Zoals ik eerder al noemde heb je turf, normaal, stalen nop, zaal en die zijn niet allemaal de zelfde prijs.

Je hebt ook keuze uit een voetbalschoen met sok of zonder sok. Met veter of zonder veter. Met sok en zonder veter zijn wel duurder dan de rest, maar het zit wel veel lekkerder. Dus qua comfort zou ik gaan voor met sok en zonder veter. Voor de rest is de keuze helemaal aan jou.

4. merk

Ook niet geheel onbelangrijk is het merk wat je kiest. Ik heb het er net al een beetje over gehad punt 1, maar met merken moet je kijken welk merk breed valt of smal. Want het is geen fijne ervaring om met te smalle of brede schoenen te voetballen. Voor de rest is de keuze uit heel veel verschillende merken. De grootse merken zijn Adidas, Nike en Puma. De keuze is reuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *