4 tips bij het kopen van hardloopschoenen.

hardloopschoenen

1. maat van de hardloopschoenen

Bij het kopen van hardloopschoenen is het altijd belangrijk om te zorgen dat je de juiste maat hebt. Want als je niet de goede maat hebt kan je last krijgen van een te strakke of te losse schoen of van veel blaren en dat wil je natuurlijk niet.
Wat ik zou aanraden bij het zoeken van de juiste maat is om naar een hardloopwinkel te gaan om daar hulp te vragen en te passen.

2. model van de hardloopschoenen

Als je gaat beginnen met hardlopen is het het beste dat je de juiste schoenen koopt voor waar je gaat hardlopen. Hierbij kan je denken aan een harde ondergrond of een zachte. Of als je extreem gaat hardlopen heb je schoenen voor in een bos nodig je moet ook kijken of de schoenen wel tegen bepaalde weersomstandigheden kunnen.

3. prijsklasse

Er zit natuurlijk ook een prijsverschil tussen de schoenen, maar dat betekent dat er ook verschil zit in de geboden kwaliteit. Wil je dus wat betere schoenen dan zit er waarschijnlijk ook een iets duurder prijskaartje aan. Het verschil zal niet in honderden euro’s oplopen, maar toch.

4. merk

Nu we rekening hebben gehouden met de maat, prijs en het model van de hardloopschoen moeten we ook ons even bezighouden met het merk. Ook niet geheel onbelangrijk. Zoals we bij de prijsklasse al gehoord hebben zal het ene merk duurder zijn dan de ander en de ander beter in kwaliteit.

Kijk ook goed welke (bekende) hardlopers welke schoenen gebruiken. De bekendere hardlopers, die niet gesponsord zijn, hebben vaak zelf al de beste schoen uitgezocht. Wellicht kun je hier wat aan hebben.

Kijk dus zorgvuldig naar het merk dat je wil gaan aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *