4 tips bij het kopen van een bokszak

4 tips voor kopen bokszakken

1. Maat

Bij het kopen van een bokszak is het heel belangrijk dat je de goede maat kiest. Waarom? Je wilt natuurlijk niet opgescheept zitten met de verkeerde bokszak en daardoor verkeerd trainen of zelfs geblesseerd raken. Ik zal je nu een tip geven bij het kiezen van de goede maat.
Kijk goed waarvoor je hem wilt gebruiken. (kickboksen,Boksen,Jeugdboksen)
Klik hier voor het kiezen van de juiste maat.

2. Gewicht van de bokszak

Nu we klaar zijn met het gewicht kiezen van de bokszak kunnen we verder. Hoe verder zal ik je vertellen. Nu gaan we verder met het gewicht. Het gewicht van de bokszak is heel belangrijk als je serieus wilt gaan oefenen met vechtsporten. Hoe langer de zak is hoe zwaarder en stabieler hij is. Dus als je voor een lange kiest heb je tegelijkertijd ook een hele stevige en dat kan best handig zijn, want hij zwaait dan niet alle kanten op.

3. Materiaal

Nou, we zijn klaar met het gewicht en de maat nu kunnen we verder met het materiaal kiezen. De meeste bokszakken zijn gemaakt van bisonyl, bisonyl is een stevig doek dat ook word gebruikt voor bijvoorbeeld zeilen van een vrachtwagen. Bisonyl is dus stevig, weerbestendig, makkelijk schoon te maken en van kunststof.

Dit betekent trouwens niet dat je je bokszak altijd buiten moet laten staan, want dan gaat ie wel stuk. Optie 2. Er zijn ook bokszakken te koop die van leder zijn. Dit soort is sterker, duurzamer en gaat dus langer mee. Er is wel een minpuntje aan en dat is dat het wel veel duurder is. In mijn ogen is dus een bokszak van bisonyl de beste optie als het gaat om de ideale mix van budget en sterkte.

Photo by Pâmela Lima on Unsplash

4. Ophangen van de bokszak

Nu we klaar zijn met het uitzoeken van materiaal, gewicht en maat moeten we verder met de bokszak ophangen. Hoe doe je dat? Ik ga het je uitleggen. Er zijn 2 opties. De keuzes bestaan uit een plafondbeugel en een muurbeugel. Hang hem het beste 10 cm hoger dan dat je zelf lang bent. Let wel op een wat langere bokszak dient minimaal 30 cm boven de grond te hangen.

Als je een heel hoog plafond heb zou ik kiezen voor de muurbeugel. Die zal je alleen wel zelf moeten bestellen, want meestal worden die niet meegeleverd. Nog een laatste tip als je hem aan een ketting ophangt. Let er dan op dat als je een lange ketting gebruikt dat de bokszak dan minder stabiel wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *