4 tips bij het gebruiken van een foamroller

Inleiding Foamroller

Wat is een foamroller en waar gebruik je het voor? Een foamroller is een soort van schuimachtige koker die je kunt gebruiken om je eigen spieren te masseren en ontspannen. klik hier voor de beste foamrollers bij hardloopshop.nl

begin met een zachte foamroller

Als het de eerste keer is dat je gaat werken met een foamroller is het verstandig om een zachte roller te gebruiken. Dit is vooral fijn om even te wennen. Naar mate je dit vaker doet kan je de keuze maken om een ander soort roller te kopen. Bijvoorbeeld een bredere of smallere dat ligt eraan welke doelgroep je wil masseren.

ontspannen

Als je eenmaal aan de slag bent met de foamroller moet je je proberen te ontspannen. Dit is heel lastig vanwege alle pijn maar daar zul je voor nu toch echt even doorheen moeten bijten. Als je dit vaak doet zul je merken dat na een tijdje het al een stuk makkelijker gaat!

ken je grenzen

Het is heel belangrijk dat als je aan de slag gaat met een foamroller dat je dan je grenzen goed kent. Dit kun je doen door eerst voorzichtig te kijken tot hoever je kan en wanneer het echt pijn gaat doen. Een beetje pijn zal je altijd wel voelen tijdens het rollen. Als het teveel pijn doet probeer dan de druk te verminderen door je minder lichaamsgewicht op de roller te zetten.

niet te lang

bij het rollen is het belangrijk dat je per spiergroep korte sessies houd. lange sessies zorgen ervoor dat je spieren juist meer pijn gaan doen. probeer korte sessies te houden van ongeveer 10 tot 30 seconden.

meer lezen? klik hier!