4 manieren om je explosiviteit te verhogen

1. warming up nodig voor explosiviteit?

Als je een goede warming up doet zorg je ervoor dat je spieren goed warm zijn voor een krachtige training. Ik zou aanraden om een warming-up van 5 tot 10 minuten te doen.

Dus een goede warming up zorgt ervoor dat je spieren voorbereid zijn op een goede training voor de verhoging van explosiviteit. En dat voorkomt weer blessures, zie ook dit artikel.

2. Let op je ademritme

Ontspan en synchroniseer; dat zijn de twee dingen die je in gedachte moet houden om je ademritme onder controle te houden.

Waarom letten op je ademhaling? Als je goed let op je ademhaling bouw je een ritme op en verspil je geen energie die hard nodig zijn voor je explosiviteit.

3. tijgeroen en explosiviteit

Wat is een tijgeroen? Een tijgeroen is als je je snelheid langzaam opbouwt. Lopen, rennen en sprinten gecombineerd. Als je dit vaak oefent zul je zien dat je explosiviteit snel omhoog zal gaan. Zo kun je het beste een tijgeroen opbouwen.

Begin met lopen/rennen op 10% en dan vorder je naar 20%, 40%, 50%, 60%, 70%, 80%, 90%, 100%
als je dit doet raakt je lichaam gewend aan hoge snelheden.

man die explosiviteit traint

4. core training

Explosiviteit ligt bij de startsnelheid van je sprint. Als je sprint span je vooral je buik aan en daarom moet je je buik/core trainen om je explosiviteit te verhogen.

Je zult vanzelf merken als je dit veel traint dat je veel sneller van je plaats afkomt.
Hieronder is een lijstje met core oefeningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *