4 goede oefeningen met gewichten

gewichten
bicep curl

Inleiding

Veel mensen hebben thuis wel gewichten liggen, maar doen er bijna niks mee. In deze blog laat ik je de 4 beste fitness oefeningen zien, die je kunt doen met alle soorten gewichten.
Ik zal hieronder wat oefeningen op een rijtje zetten.

Nog geen gewichten thuis?

Niet iedereen heeft thuis gewichten liggen. Daarom heb ik alvast voor u uitgezocht waar u die gemakkelijk kunt bestellen!

Dumbbell step up

Om te beginnen wat heb je allemaal nodig voor deze oefening? Allereest een gemotiveerde jij, gewichten, een opstapje en tijd.
Wanneer je dit allemaal bij elkaar heb verzameld kunnen we eindelijk van start. ik ga het duidelijk in stapjes uitleggen zodat er bijna geen kans meer is dat er iets misgaat.

 1. Pak de gewichten het maakt niet uit hoe zwaar ze zijn
 2. Zoek een opstapje zoals bijvoorbeeld 1 treed van je trap of een brede stabiele kruk.
 3. Plan 5 tot 10 minuten tijd in

Nu gaan we echt beginnen. Neem de gewichten in de hand en hou je armen in een hoek van 90 graden ga voor de traptrede staan of kruk en stap er op en er weer af. Gaat dit goed? probeer dan zoveel mogelijk kracht te zetten met de been die als eerst naar het opstapje toe gaat en zo min mogelijk kracht met de andere.

dumbbell squad

Wat we hiervoor nodig hebben zijn een paar gewichtjes wederom een gemotiveerd persoon en tijd. Nu je dit als het goed is hebt verzamelt kunnen we van start gaan. Ik zal weer een stappenplan maken hieronder.

 1. Neem de dumbbels in de hand.
 2. Ga staan met de armen in 90 graden
 3. Zak zover mogelijk door de knieën en zorg ervoor dat de voeten stabiel op de grond blijven en op schouderbreedte staan.

Gaat dit je gemakkelijk af? Dan kan je tijdens de squat proberen zo langzaam mogelijk naar beneden te gaan en wanneer je het verste punt hebt bereikt het 15 seconden vast te houden. Dan zul je voelen dat het zwaarder word.

Bicep curls

De benodigdheden van deze oefening zijn gewichten motivatie en tijd. Ik zal wederom een stappenplan schrijven zodat er bijna niks fout kan gaan.

 1. Pak de dumbbells.
 2. Beweeg heen en weer in een hoek van 90 graden.
 3. Maak 7 of 10 minuten tijd vrij.

Wat we gaan doen is als volgt; we pakken de dumbbels in de handen en laten de armen langs het lichaam hangen. Dan til je ze op, zodat je armen in een hoek van 90 graden komen te staan en dan laat je ze weer rustig zakken.

gewichten
bicep curl

overhead shoulder press

Als je de naam leest kan je denk ik al wel verzinnen wat we gaan doen bij deze oefening. Het stappenplan gaat als volgt.

 1. Pak een stoel met een leuning waardoor je met de rug recht zit.
 2. Pak de dumbbells
 3. Ga zitten en houd de dumbbels op hoogte van je hoofd
 4. Duw de dumbbells zo ver mogelijk omhoog en haal ze weer terug en herhaal dit zo vaak mogelijk.

Zo! Als het goed is kan je nu thuis lekker aan de slag met de oefeningen hier boven. Wilt u meer blogs lezen klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *